Roelof de Roo

Felix Pedersen
Født 1946 i Durup. Har i mange år boet i den lille landsby Vorde med daglig udsigt ud over Hjarbæk fjord

Motivkreds
Limfjorden og landskabet omkring fjorden er til stor inspiration for Felix Pedersen. Han lader os få naturen ind under huden. Det er, som om hans malerier indeholder dens puls og åndedrag, hvad enten det er i store ekspressive naturabstraktioner, eller i små akvareller fra hans mange rejser og landet fra Limfjorden til Vesterhavet. Værkerne besidder en skønhed, der til tider kan opleves som en stærk kontrast til holdninger, der ligger og lurer under overfladen.
Temaet er ofte vores behandling af naturen, miljøet, Tegninger med titler som »Nature Morte«, »Stilleben«, »Nu Igen« en tegning om ulvens tilbagekomst til Danmark.
Kan det sjældne at være provokerende, uden at gå på kompromis med sit kunstneriske udtryk og kan bevæge sig mellem det konceptuelle og det maleriske, mellem det pågående og det nærværende.
Repræsenteret med mange udsmykninger i virksomheder og institutioner og i private samlinger


> > > > Se udvalgte værker < < < <


Udstillinger og kunstnerisk arbejde
Siden debuten på Charlottenborg i København i 1969 med en sofa oversået med karse, en fyldt skraldepose og cigaretplakater med påklistrede pornobilleder, har Felix Pedersen også arbejde med installation. Senest i oktober/ november i 2017 på et stort internationalt landart projekt »Grand Mother Moon« i Tsukuba, nord for Tokyo i Japan.

Deltaget i mange solo- og gruppeudstillinger.
Undervist og ledet mange workshops for unge.

Rejser
Adskillige udlandsrejser, ofte til Japan

Kunstnersammenslutninger
Felix Pedersen har været medlem af Kunstnersammenslutningerne Sæhrimner, Flash og Nimbus.
Er medlem af BKF og Kunstforum Viborg