Thomas Wolsing

Thomas Wolsing er kunstner og kurator og arbejder i flere forskellige medier som skulptur, installation, maleri og korsstingsbroderi.

»Tilstand, tid og proces, er vigtige strukturer i mine værker.
De personlige rum vi bygger op, som f.eks. erindring, er konstruktioner vi bærer rundt på.
Især landskabet har min interesse – vores forhold til det og vores forståelse af det. Det være sig naturvidenskabeligt som mentalt. Hvordan vi bebor det, betragter det og bruger det – og hvordan det på sigt bruger os.
I større perspektiv er det tid, proces, forfald, rekonstruktion i flere forskellige lag og betydninger, som interesserer mig.
Randområder synes jeg er interessante – som indikator for ‘tingenes virkelige tilstand’ – hvad enten det drejer sig om nedsmeltningen af arktis eller et faldefærdigt hus i en landsby i de marginale områder af Danmark. På det seneste har jeg arbejdet med motiver af faldefærdige huse og steder, omsat i korsstingsbroderi.«


> > > > Se udvalgte værker < < < <


Uddrag af CV:

Født 1964
Uddannelse:
1997-1999 Det Kongelige Danske Kunstakademi, Kbh Teori og Formidling (Cand phil i kunstformidling)
1987-1993 Det Jyske Kunstakademi, Århus
1984-1987 Studier i Matematik og Fysik, Aarhus Universitet

Udstillinger:

Udstilllet i indland såvel som udland. Modtaget en række legater og bl.a. af Statens Kunstfond.
I 2011 var han aktuel på Skive Ny Kunstmuseum med udstillingen MARGINALE MONUMENTER. Og herefter i 2014-2016 samarbejde med 5 kulturhistoriske museer i DK: FRA KANT TIL KANT, som bl.a. blev vist på Museum Thy, Vesthimmerlands Museum, Ringkøbing Skjern Museum og Museum Lolland Falster.
Solgt til/repræsenteret på bl.a. Skive Museum
Optaget i Kraks Blå Bog 2012 –